torsdag 3. mars 2011

Snart vinterferie!

Her er det bollebaking og vinterferie-pakking til langt på natt i kveld... Hadde egentlig lyst til å bli med ei venninne på et spennende foredrag i kveld, men det måtte vike for alt som måtte gjøres hjemme i kveld...
Har sprunget mellom fritidsaktiviteter, Bamsefabrikken, ukeshandling på Obs! og diverse i hele ettermiddag så nå unner jeg meg en liten bloggepause mens bollene hever. Meldte meg frivillig til å bake boller til karneval i mellomste jenta sin klasse, det tregte jeg jo litt på i dag da;-) men nå er det og kanskje noen fastelavnsboller unnagjort:-) Størstejenta bakte kake til klassen selv, deilig når de blir så store:-)
Boller til hevings foran ovnen:-)
Jeg startet dagen skikkelig luksus: En fantastisk yogatime*hjerte*. Idag var vi ikke så mange på trening, så vi som var der fikk derfor ekstra god oppfølging og masasje, kjempe deilig! Var noen ærender i byen og besøkte ei venninne etterpå. -En skikkelig god og energi-givende fridag med andre ord!


Burde gått og pakket til vinterferie, ser såå frem til rolige dager på hytta! Vi skal først i selskap rett etter jobb og skole først vi reiser til fjells. Har mye klart, det er "bare" klær igjen.. Jentene har vært på Bamsefabrikken i dag og vi ble ganske imponert over deres service! De to største har hatt bamser fra Bamsefabrikken i noen år og det var på høy tid og vaske de. Var innom og lot de ta ut fyllet på butikken før jeg heiv de i vaskemaskinen. Da vi kom dit i dag for å fylle de på nytt, viste det seg at fyllet ikke skulle vært tatt ut av bamsens hode. Og enden på den visa var at de fikk helt nye bamser gratis! Veldig bra service, sånt liker vi:-) Hun var veldig, veldig flink med barna,  de syns det var kjempestas og få lage bamsen sin når hun gjorde så mye utav det! Minstejenta hadde fått gavekort på bamse til jul, så det var 3 svært fornøyde jenter som forlot Kvadrat i dag med hver sin helt nye Build-a-bear bamse:-) Deres mor ser sitt snitt til å drømme om en idyllisk ferie der de søte små leker og koser seg sammen, ikke krangler/egler hverandre..

Full konsentrasjon når en bamse blir til:-)

Nå er bollene snart ferdige og det ble heldigvis noen til overs som vi kan ha til søndag, i tilfelle vi ikke vil bake helt ferske Fastelavnsboller:-)
Trenger du en god oppskrift på boller til søndag, får du en her! Denne oppskriften pleier alltid bli super å jobbe med, både lett å trille og kjevle.
Det viktigste med gjærbakst, er at man må ha god tid!

Den perfekte oppskriften på boller -syns jeg;-)
2 kg hvetemel
250 g sukker
150 g margarin (evt smør)
1 pk tørrgjær
1 l blanding av vann/melk (38-39 grader)

1. Sett smøret til smelting ( la det avkjøle seg litt før det skal i deigen)
2. Bland mel, sukker og tørrgjør godt
3. Væsken (vann/melk) varmes til 38-39 grader, feks kald melk med varmt vann. Når vi bruker tørrgjær bør væsken være litt varmere enn som ved bruk av fersk gjær(fingervarmt).
4.Tilsett vann/melk i det tørre, elt deigen forsiktig mens du
5. tilsetter smøret i en tynn,tynn stråle
6. Elt deigen godt
7. Dekk bakebollen med plast
8. Sett deigen på et varmt og lunt sted (Feks ved en ovn, ved komfyren.Viktig å unngå trekk.)
9. La deigen forheve 1 time eller til den vokser ut av bakebollen.

10. Trill ut bollene og legg den på brett med bakepapir
11. Klipp opp brødposer og dekk brettene med disse
12. La bollene etterheve i ca 45 min på et lunt og varmt sted
13. Dusj bollene med vann fra en sprayflaske
14. Stek bollene på 225 grader, 10-15 min. Når de er gylne oppå og du kan ""banke" på de under er de ferdige

15. Lag sukkervann med 1 dl kokende vann og 1-2 ss sukker i en kopp
16. Legg bollene på rist når de kommer ut av ovnen
17. Pensle bollene med sukkervann
18. La bollene hvile litt under et kjøkkenhåndle
19. Tid for prøvesmaking! Smaker fortreffelig med ost og deilig Hervik bringebærsyltetøy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar